DE ACTUALITATE

Piata Victoriei din Capitala a fost iarasi animata, pentru a noua seara la rand, in ciuda ninsorii: „E cod ROSU de hoti”

Cateva mii de oameni si-au strigat nemultumirile, au cerut demisia Guvernului, dar au si deszapezit. Proteste au fost si in alte orase din tara, iar manifestantii spun ca nu au de gand sa renunte.

Proteste au fost si in alte orase din tara, iar manifestantii spun ca nu au de gand sa renunte.

Oamenii au avut, din nou, mesaje clare pentru Executiv:

„Situatia este destul de serioasa. Avem un guvern care foloseste in mod ilegitim puterea primita legitim de la popor.

„Nu am vazut nicio demisie a Ministrului Justitiei, cel care a promovat acest act normativ absolut stupefiant si incalificabil. Nu am vazut o demisie a primului ministru…”

„Nu mai am incredere in acest Guvern! Au mintit, au facut ca sobolanii noaptea.”

Si spun ca vor continua sa iasa in strada.

„Pana in momentul in care hotii care au pus gheara pe tara si sunt la volanul acestui autobuz numit Romania vor disparea, vor pleca / ori implodeaza pe dinauntru PSD-ul si oamenii din PSD care mai sunt de buna credinta pun mana inapoi pe acest partid care vrea sa ne fure pe fata, pentru ca varianta cealalta este sa implodam noi.”

Un alt barbat a venit la protest impreuna cu sotia si copiii, mânat de aceleasi nemultumiri: „Sa vina un alt guvern, tot PSD, ca ei au castigat, nu trebuie sa vina altcineva, sa vina tot PSD, dar sa vina altii.”

Cativa tineri s-au gandit sa-i ajute pe manifestati sa indure mai usor frigul patrunzator: „Ne-am organizat pe Facebook cateva persoane, am venit aici am adus ceai din diferite locuri, l-am facut acasa.”

Altii au curatat zapada din piata.

Ne dorim o tara fara coruptie, suntem convinsi ca tot vom reusi acest lucru. E trist ca trebuie sa stea 300 de mii de oameni sa le ceara guvernantilor sa isi faca treaba. Nu le cere neaparat nimeni demisia, demisia e un mesaj de revolta, generic, conceptual, noi le cerem sa isi faca treaba, sa nu dea legi pentru ei.”

Au fost proteste si la Cluj Napoca: „Stam aici pana se schimba. Adica vine cineva, iti baga mana in buzunar, iti ia telefonul, l-ai vazut, ti-l da inapoi, il mai tii langa tine? Nu-l mai tii langa tine.”

Cele minus sapte grade Celsius din termometre nu i-au speriat nici pe protestatarii din Iasi: „Am iesit sa tragem un semnal de alarma pentru derapajele grave pe care clasa politica le face. Mi-au inghetat buzele.”

Unii au venit de acasa cu lopeti si s-au apucat de treaba. Ca nu cumva stratul de zapada sa-i incurce: „Daca ati observat este atentionare cod galben dinspre Rusia, aici in Moldova tot asa si cod rosu de HOTI in toata tara. Nu cerem sa nu guverneze PSD ul. Gasiti macar 20 de oameni curati.”

Manifestatii au fost organizate si in alte orase, precum Timisoara, Sibiu, Brasov ori Craiova.

sursa:stirileprotv.ro

%d blogeri au apreciat: