Connect with us

Muzica si film

Piraţii din Caraibe 5 a căzut pe mâna hackerilor

Aceştia cer o răscumpărare uriaşă pentru a nu-l lansa online

Published

on

„Piraţii internetului” vor să fie plătiţi în Bitcoin, pentru că tranzacţiile făcute în monedă virtuală sunt mai greu de urmărit.

Ultimul film din seria Piraţii din Caraibe ar putea ajunge online înaintea lansării în cinematografe.

Potrivit informaţiilor obţinute de publicaţiile The Hollywood Reporter şi Deadline, Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, a ajuns pe mâinile hackerilor, care cer „o răscumpărare uriaşă” pentru a nu urca filmul pe internet. Studiourile Disney au refuzat să plătească şi au apelat la FBI pentru a investigaţii. Hackerii au cerut să fie plătiţi în Bitcoin, fapt ce ar îngreuna cercetările (tranzacţiile făcute în monedă virtuală sunt mai greu de urmărit).

La începutul acestei luni, episoade din noul sezon al serialului Orange is the New Black au fost postate online, după ce hacker-ul care le-a accesat conținutul nu a primit suma de bani cerută din partea Netflix. Popularul serial urma să revină pe micile ecrane din 9 iunie.

La timpul atacului – ce a avut loc la finalul anului trecut – doar 10 din cele 13 episoade ale serialului erau finalizate. Acestea au ajuns pe site-uri populare de file-sharing, iar cei de la FBI au declanşat, de asemenea, o investigaţie (suma cerută ca răscumpărare nu a fost nici de această dată specificată). Hacker-ul, cunoscut sub numele „thedarkoverlord”, a ameninţat că va mai urca online şi alte episoade încă nelansate ale unor seriale celebre.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: