Connect with us

Fapt divers

Placido Domingo, vizat de noi acuzaţii de ”comportament inadecvat”

Published

on

Cântăreţul de operă spaniol Placido Domingo este vizat de noi acuzaţii de hărţuire sexuală, formulate de o cântăreaţă spaniolă, în cadrul unei emisiuni de televiziune difuzată, duminică, la trei ani după ce afirmaţii similare l-au determinat să îşi ceară scuze şi i-au afectat cariera, transmite Reuters.

În cadrul unei anchete din 2020, peste 30 de cântăreţe, dansatoare, profesoare de canto şi membre ale echipelor de producţie au declarat că au fost martore sau s-au confruntat cu un comportament inadecvat din partea lui Domingo, în vârstă de 81 de ani. Domingo a negat că ar fi comis vreo faptă greşită.

Cea mai recentă acuzaţie a venit din partea unei cântăreţe, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea. Învăluită în întuneric, ea a declarat, la canalul de televiziune La Sexta din Spania, că Domingo i-ar fi cerut voie să o atingă, într-o sală de spectacole din Spania, la începutul secolului XXI. Altă dată, el ar fi încercat să o sărute, a spus ea. „Unul dintre primele lucruri care ţi se spun este să nu urci singură, în lift, cu Placido Domingo”, a declarat femeia, pentru canalul de televiziune La Sexta. Ea a mai povestit că Domingo i-ar fi cerut să o atingă, după o repetiţie. „Prima dată când am simţit disconfort, a fost când repetam. El (Domingo) mi-a spus în faţa tuturor: ”Ascultă, pot să-mi bag mâna într-unul dintre buzunarele astea frumoase ale tale?”. Purtam pantaloni cu un buzunar brodat la spate”, a declarat ea. Cântăreaţa a precizat că nu l-a raportat pe Domingo superiorilor sau autorităţilor. „El este Domingo. Este de neatins.”

Ancheta din 2020, realizată de American Guild of Musical Artists (AGMA) a ajuns la concluzia că Domingo s-a comportat în mod inadecvat cu interprete de sex feminin.

Într-o declarație, la momentul respectiv, Domingo a răspuns că respectă deciziile femeilor de a vorbi public, adăugând că îi părea „cu adevărat rău, pentru suferinţa pe care le-am provocat-o”.

Spania i-a anulat toate spectacolele pe care le avea programate, la operele finanţate din fonduri publice. Instituţii din Statele Unite, printre care Metropolitan Opera din New York şi Opera din San Francisco, au renunţat, de asemenea, la angajamentele planificate. Domingo a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles, a cărei anchetă proprie a constatat că zece acuzaţii aduse vedetei erau „credibile”.

Niciun dosar penal nu a fost adus în faţa instanţei, pentru niciuna dintre aceste acuzaţii.

Într-un interviu, acordat, în ianuarie 2022, ziarului spaniol El Mundo, Placido Domingo a negat că ar fi hărţuit pe cineva şi a declarat că, în opinia sa, a fost condamnat pentru că nu a vorbit public. Ancheta AGMA a fost părtinitoare, a spus cântăreţul, și cuprindea puţine fapte concrete.

%d blogeri au apreciat: