Connect with us

Fapt divers

Plante în ghiveci care filtrează aerul din casă

Published

on

Aerul din casă poate fi mai poluat decât aerul din exterior. Aceste plante în ghiveci vor menține aerul mai proaspăt dacă le crești în locuință!

Specialiștii au concluzionat că unele specii de plante, precum crizantema sau ficusul, pot îmbunătăți calitatea aerului din casă prin absorbția anumitor poluanți. Aerul din locuință, acolo unde petrecem între 70 și 90% din timpul nostru, poate fi mult mai poluat decât aerul de afară. Printre cele mai nocive substanțe se numără benzenul. 

Plante care purifică aerul din locuință

Un studiu realizat de experții de la NASA a arătat faptul că anumite specii de plante sunt benefice pentru detoxifica locuința de toxine sau germenii aerieni, care se regăsesc într-o mare varietate de produse, materiale și mobilier de uz casnic.

Se spune că acestea absorb anumiți poluanți atât de toxici pentru organismul nostru. Dacă ne expunem des la aceste substanțe, ne putem confrunta cu migrene, probleme respiratorii sau eczeme.

Iată plantele pe care este musai să le ai în casă:

Crizantema

Crizantema poate fi pusă bucătărie sau în camera de zi, pentru că ajută la filtrarea multor toxine, inclusiv benzenul și amoniacul. Acest substanț toxice se regăsesc adesea în detergenți, lipici sau materiale din plastic.

Limba-soacrei

Această plantă se poate pun în dormitor pentru un somn mai bun. Noaptea eliberează oxigen și te ajută să respiri mai bine în timp ce dormi. Limba-soacrei este una dintre cele mai bune plante pentru filtrarea aerului. Absoarbe cu succces substanțe precum formaldehidă, benzen, tricloretilen, toluen și xilen.

Planta-păianjen

Această plantă mai poartă denumirea de „voalul miresei” și este extrem de simplu de plantat. Absoarbe toate toxinele, precum xilena și monoxidul de carbon.

Iedera englezească

Iedera englezească este ideală pentru a reduce particulele fecale transmise în aer, lucru care o face un purificator ideal pentru baie. Conform studiilor avansate, ea combaterea mucegaiul din încăperi.

Ficus

Ficusul poate ajunge și la 10 metri înălțime dacă este crescut în interior și necesită o întreținere redusă. Are importante proprietăți de purificare a aerului, eliminând benzenul, tricloretilena și formaldehida.

Dracaena, arborele dragonului

Dracaena este o plantă cu creștere lentă care absoarbe xilena și tricloretilena. Este ideală pentru apartamante, dar se recomandă să se păstreze în camere cu ferestre mari care permit pătrunderea razelor soarelui.

sursa: csid.ro

ULTIMA ORĂ

National35 de secunde ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

National27 de minute ago

Cluj-Napoca: Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, 24 – 28 aprilie, ediția a XXIII-a

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei...

National2 ore ago

Președintele Klaus Iohannis începe vizită de trei zile în Coreea de Sud

Preşedintele Klaus Iohannis, însoţit de mai mulţi miniştri, a început o vizită de trei zile în Coreea de Sud, prima...

silhouette of man jumping on field during night time silhouette of man jumping on field during night time
National2 ore ago

Studiu: Cheltuielile familiei românești pentru energie ar putea crește la 30% în 2050

14% din bugetul unei familii formate din două persoane care au un venit mediu pe economie se cheltuie în prezent...

National2 ore ago

Soluție tehnică pentru Evaluarea Națională: Platforma digitală va semnala diferențele de notare la grilele de corectare

Ministrul Educației a anunțat că a fost descoperită o soluție tehnică pentru a gestiona diferențele de notare la grilele de...

white cloud white cloud
National3 ore ago

ATENȚIONARE METEO: Ploi și vânt în toată țara, cantități de apă de peste 30 de litri pe metru pătrat în unele zone

Până astăzi, la ora 15.00, este în vigoare o atenţionare meteo de ploi, în toate regiunile ţării. În intervale scurte...

Regional3 ore ago

Peisaj de iarnă în aprilie: Rânca acoperită de un strat de zăpadă de 15 cm

Pe 22 aprilie, peisajul din stațiunea Rânca s-a transformat într-un tablou de iarnă surprinzător, odată cu așternerea unui strat impresionant...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON