Connect with us

National

Ploile fac ravagii în Moldova. Zeci de curți inundate, familii izolate

Published

on

Ploile abundente, din ultimele zile, continuă să producă pagube, în județele din Moldova. Două drumuri judeţene, din Vrancea, au fost blocate, după ce râul Putna a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul, iar 20 de gospodării au fost inundate. În Neamț, mai multe familii au fost izolate de apele crescute, care au rupt un pod.

„20 de gospodării sunt inundate la Bilieşti, iar DJ 204D este blocat de apele revărsate. Alte zece curţi sunt inundate la Mirceşti, tot din cauza apelor râului Putna. De asemenea, la Coza, mai multe gospodării au fost inundate, iar la Nereju, DJ 205D este blocat, din cauza creşterii râului Zăbala”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Drumul care face legătura între Focşani şi Suraia este blocat de apă, la Bilieşti, în zonă fiind, de asemenea, inundate mai multe gospodării.

În judeţul Vrancea, este în vigoare o avertizare meteo de ploi abundente, până la ora 23.00.

În județul Neamț, patru familii din localitatea Neguleşti, comuna Piatra Şoimului, au rămas isolate, după ce podeţul peste pârâul Iapa a fost luat de viituri. Este vorba de șapte persoane, între care un vârstnic, de 80 de ani, şi un bebeluş.

„Persoanele izolate nu au solicitat asistenţă medicală. Pompierii, cu ajutorul autospecialei de intervenţie şi salvare de la înălţime, au trecut pe malul drept al pârâului Iapa şi au dus pâine şi lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării”, a afirmat locotenentul Irina Popa, pentru Agerpres.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: