Connect with us

National

Poiana Brașov: Parapantist prăbușit în gol, de la aproximativ 40 de metri

Published

on

Un bărbat, care zbura cu parapanta, a rămas agăţat, astăzi, în cablurile unei telecabine din Poiana Braşov, la circa 40 de metri de înălţime, şi s-a prăbuşit după ce, din cauza vântului, aripa speed fly-ului s-a desprins, au informat ISU Braşov şi Salvamont. Bărbatul a rămas agăţat între piloanele 3 şi 4.

Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a suferit mai multe traumatisme, la nivelul coloanei şi bazinului, a precizat ISU Braşov.

„Din prima evaluare medical, efectuată de salvamontişti, nu au fost constatate afecţiuni medicale majore, care să fie identificabile la un control, în astfel de situaţii. Persoana era conştientă, vorbea coerent, prezenta o stare normală şi resimţea dureri minore la spate şi membre. Salvamontiştii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum şi au transportat-o cu targa în staţiune, pentru a fi preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru un control de specialitate”, a transmis Salvamont pe pagina de Facebook.
La locul producerii evenimentului au intervenit Salvamont şi Jandarmeria Montană, precum şi un echipaj SMURD, care a fost îndrumat la baza pârtiei.

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional7 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional8 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional8 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional8 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON