Connect with us

International

Poliția britanică îi acuză pe frații Tate că sunt evazioniști ”în serie” și ”cu nerușinare”

Published

on

Andrew și Tristan Tate sunt acuzaţi că nu au plătit niciun ban către stat ca impozit pe încasări de 21 de milioane de lire (26 milioane dolari), obţinute din afacerile lor online, scrie Agerpres.

Poliţia din comitatele Devon şi Cornwall a iniţiat o acţiune civilă la tribunalul Westminster pentru evaziune fiscală pe numele celor doi şi al unei a treia persoane, prezentată doar cu iniţiala J.

Andrew Tate şi Tristan Tate sunt evazionişti în serie şi „cu neruşinare”, a subliniat Sarah Clarke KC, din partea poliţiei, precizând că se referă atât la plata impozitului, cât şi a TVA. Potrivit plângerii, aceştia nu au plătit nicio taxă, în nicio ţară, pe venituri de 21 de milioane de lire, obţinute din afaceri online, între 2014 şi 2022 – bani proveniţi din vânzări de produse online şi din activităţi pe OnlyFans.

Clarke a evocat un video, postat online de Andrew Tate, în care acesta afirmă că, pe când locuia în Anglia, „a refuzat să plătească taxe”. Abordarea influencerului a fost de „a ignora, ignora, ignora, pentru că într-un final (datoriile) dispar”, a mai argumentat poliţia.

Potrivit acesteia, fraţii Tate au deschis „un număr uriaş de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care şapte au fost blocate. Conturile au fost folosite „ca mecanism de plimbare a veniturilor din afaceri”, susţine poliţia. „Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani”, a conchis Clarke, în faţa curţii.

Fraţii Tate sunt acuzaţi de eludarea plăţii taxelor şi spălare de bani, atât în Marea Britanie, cât şi în România, a notat poliţia. Aceştia ar fi alimentat cu milioane de lire un cont pe numele J şi au deschis un al doilea cont pe numele acesteia, deşi ea nu avea niciun rol în afacerile lor.

Poliţia a evocat de asemenea o plată de 805.000 de lire în contul de Revolut al aşa-numitei J.