Connect with us

National

Poliția de frontieră: operaţiune comună „Activităţi Operaţionale Flexibile la Frontierele Terestre 2021”

Published

on

Poliţia de Frontieră Română este gazda unei operaţiuni organizate de către Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă FRONTEX, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Operaţiunea comună, denumită „Activităţi Operaţionale Flexibile la Frontierele Terestre 2021″ – Joint Operation Flexible Operational Activities Land 2021 (JO FOA Land 2021), se va derula la graniţa cu Serbia, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, la nivelul a nouă sectoare ale Poliţiei de Frontieră situate la graniţa terestră şi vizează prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe respectivul segment de frontieră externă a Uniunii Europene.

În cadrul operaţiunii de la frontiera cu Serbia vor fi detaşaţi 33 de reprezentanţi ai Agenţiei Frontex şi ai autorităţilor de frontieră din Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria, cu 21 autospeciale de patrulare.

Întreaga acţiune JO FOA Land 2021, finanţată, în totalitate, de Agenţia FRONTEX, se derulează pe teritoriul mai multor state, durata de implementare a acesteia fiind de un an, începând cu 27 ianuarie 2021.

Scopul operaţiunii este să pună în aplicare, în mod coordonat, activităţile operaţionale derulate la frontierele terestre externe ale UE pentru a controla fluxurile de imigraţie ilegală către teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a combate criminalitatea transfrontalieră şi pentru a consolida cooperarea europeană.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: