Connect with us

International

Poliţia din oraşul american Uvalde a admis că a greşit că nu a intervenit mai repede la şcoala la care a avut loc masacrul de marţi

Published

on

Poliţia din oraşul american Uvalde a admis că a greşit că nu a intervenit mai repede la şcoala la care a avut loc masacrul de marţi, în care 19 copii şi doi profesori au fost ucişi, transmite Reuters.

Aproximativ 20 de poliţişti se aflau la faţa locului, dar au aşteptat aproape o oră în holul şcolii înainte de a forţa intrarea în sala unde se ascunsese ucigaşul. Între timp s-a aflat şi că, în acest interval, copii aflaţi în clasele în care avea loc masacrul au sunat de cel puţin 6 ori la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor.

Atacul de la Uvalde a fost cel mai sângeros comis într-o şcoală americană în ultimii zece ani. Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de astfel de crime în masă dar există o opoziţie puternică, în special în zona Partidului Republican, faţă de impunerea unor restricţii privind achiziţionarea armelor.

Criminalul de la Uvalde îşi cumpărase armele de mare putere imediat ce a împlinit 18 ani, iar la scurt timp după aceea a comis masacrul.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: