Connect with us

Regional

POLIŢIŞTII DOLJENI SUNT PREZENŢI ÎN CONTINUARE LA DATORIE ÎN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE

Published

on

Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj sunt în continuare prezenţi la datorie în contextul minivacanței de 1 Decembrie, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea evenimentelor antisociale, pentru prevenirea evenimentelor rutiere dar şi pentru prevenirea răspandirii virusului Sars-Cov 2.


Peste 400 de sancțiuni, în valoare de peste 130.000 de lei, aplicate de poliţiştii rutieri.

Poliţiştii rutieri vor fi în continuare prezenţi în teren, fiind instituite filtre rutiere, iar pentru pentru siguranţa traficului rutier vor fi amplasate radare pe principalele artere rutiere din judeţ.

De la începutul minivacantei, polițiștii rutieri doljeni au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 130.000 de lei, din care 155 de sancţiuni pentru depășirea vitezei legale.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 62 de permise de conducere şi au retras 17 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Peste 200 de sancțiuni, în valoare de 32.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea prevederilor legale în contextul pandemiei de Covid 19.

Poliţiştii doljeni, continuă desfăşurarea activităţilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid 19, pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor.

În urma activităţilor desfăşurate de la începutul minivacanţei, au fost legitimate peste 6200 de persoane, controlate 500 de societăți comerciale, verificate 2600 de locaţii de interes și 1200 mijloace de transport.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 211 de sancțiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 32.000 de lei.

Bărbați reținuți de polițiștii doljeni

Ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 38 de ani, din Pielești, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, influențarea declarațiilor în formă continuată și amenințare în forma continuată.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, din luna august până în prezent, bărbatul ar fi exercitat asupra un bărbat de 38 de ani, din Craiova, 4 acte materiale acte de constrangere constand în proferarea de amenintari cu acte de violență fizică, producerea de distrugeri la autoturismul utilizat de acesta, respectiv comiterea de acte de agresiune fizica concretizate în producerea de leziuni traumatice, ce au necesitat spre vindecare mai multe zile de ingrijiri medicale, în scopul de a determina persoana vatamata să își retraga plangerea formulata împotriva acestuia, pentru exercitarea de acte de agresiune fizica la data de 30 august a.c., respectiv să îşi retracteze declaraţiile date în acest sens, pentru a-l exonera astfel de raspunderea penala.

Ieri, polițiștii de investigații criminale au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele bărbatului, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violente, distrugere, influențarea declarațiilor în formă continuată și amenințare în forma continuată, fiins escortat de polițiști și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J.Dolj.

Astăzi, cel în cauză a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

Ieri, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 35 de ani, din Valea Stanciului, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violente și distrugere.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit că bărbatul, la data de 28 noiembrie a.c., în timp ce se afla în extravilanul comunei Valea Stanciului, ar fi agresat fizic un bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate și ar fi provocat distrugeri autoturismului proprietate personală a acestuia, cauzand un prejudiciu de aproximativ 2000 de lei.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul secției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violente și distrugere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Astăzi, cel în cauză va fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Participantilor la traficul rutier le recomandăm să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Totodată, recomandăm tuturor să respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare și interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Poliţiştii doljeni vor fi prezenţi, în continuare, pe parcursul minivacantei la datorie pentru siguranţa cetăţenilor!

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: