Connect with us

Info Trafic

Polițiștii doljeni veghează la siguranța traficului rutier

Acţiune în scopul prevenirii si combaterii evenimentelor rutiere.

Published

on

          În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Municipal şi al formaţiunilor rutiere din Dolj au executat o acţiune în scopul prevenirii si combaterii  evenimentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză și nerespectării culorilor semaforului.

Oamenii legii au acționat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, dar și pe principalele drumurile  naţionale şi europene din judeţul Dolj, urmărind totodată și prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic polițiștii rutieri doljeni au aplicat 327 sancțiuni de peste 91.000 lei, iar 33 de permise au fost reținute în vederea suspendării, 138 șoferi fiind sancționați pentru viteză neregulamentară, iar alți 16 craioveni sancționați pentru nerespectarea culorilor semaforului electric.
În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost constatate șase fapte de natură penală, astfel fiind întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, patru dintre acestea fiind pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar alte două pentru conducere fără permis.

Din totalul sancțiunilor aplicate în acest sfârșit de săptămână, 183 dintre acestea au fost aplicate de polițiștii Biroului Rutier Craiova, 77 amenzi fiind aplicate unor șoferi care au încălcat regimul legal de viteză, 4 dintre aceștia rămând și fără permisele de conducere pentru depășirea vitezei legale cu mai multe de 50 km/h. De asemenea, polițiștii rutieri din Craiova au depistat în trafic 13 șoferi care s-au urcat la volan deși consumaseră băuturi alcoolice, acestora fiindu-le reținute permisele de conducere în vederea suspendării.