Connect with us

Regional

Politistii mehedinteni, alaturi de elevi de 1 Iunie!

Ziua Internaţională a Copilului, nu trece nici în acest an neobservată de către poliţiştii mehedinţeni.

Published

on

Ziua Internaţională a Copilului, nu trece nici în acest an neobservată de către poliţiştii mehedinţeni, astfel că Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți organizează evenimente ce se adresează, în special, preşcolarilor şi şcolarilor din învăţământul mehedinţean.

Începând cu data de 29 mai 2017, poliţiştii vor fi prezenţi la şcoli şi în centrele comerciale din municipiu, pentru a participa la diverse concursuri cu tematică rutieră și îndemânare în conducerea bicicletei, totodată, aceste activități fiind desfășurate și de către subunitățile de poliție Orșova, Strehaia și Vînju-Mare.

Această serie de acţiuni se adresează celor mai mici dintre cetăţeni, respectiv copiilor.

Serviciul Poliției Rutiere organizează la data de 31 mai, a.c., începând cu ora 11.00, în parcarea centrului comercial din zona Aluniş, concursuri cu tematică rutieră, la care vor participa aproximativ 30 de şcolari ai unităților de învăţământ din mediul rural.

În contextul marcării evenimentului amintit, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii participă la data de 06 iunie a.c., la un concurs de atletism, pe categorii de vârstă, organizat de Școala Gimnazială Izvoru Bîrzii, intitulat “Crosul juniorilor”.

De asemenea, la data de 30 mai a.c., subunităţile de poliţie din Strehaia, Vânju-Mare şi Orşova, vor organiza la sediul unutăţilor şcolare gimnaziale din zonele de competenţă, activităţi de prezentare a tehnici din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

Scopul acestor activităţi este acela de a furniza copiilor informaţii corecte şi obiective, care să contribuie la o dezvoltare armonioasă şi să creeze un bagaj de cunoştinţe suficient pentru a reacţiona în diferite situaţii, astfel încât, siguranţa celor mici să nu fie afectată.

Poliţiştii mehedințeni le vor prezenta celor mici aspecte ce ţin de percepţia riscului violenţelor în mediul şcolar, factorii care generează sau întreţin comportamentele violente, atitudinea cadrelor didactice faţă de manifestările violente şi, nu în ultimul rând, implicarea Poliţiei în prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli.

foto: news-mehedinti.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: