Connect with us

Evenimente

„Posta Romana Mobil” – cea mai noua aplicatie pentru IOS si Android

Serviciul este gratuit și poate fi descărcat direct din magazinele virtuale ale dispozitivelor mobile.

Published

on

Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru platformele Android și iOS, care oferă acces rapid și direct la cele mai importante servicii online ale operatorului național de servicii poștale.

13235945_1211323218902631_1070820188_n

Serviciul este gratuit și poate fi descărcat direct din magazinele virtuale ale dispozitivelor mobile.

Cu ajutorul aplicației „Poșta Română Mobil”, clienții pot verifica cu ușurință statusul trimiterilor poștale înregistrate cu Track&Trace, pot afla orice cod poștal, pot căuta un oficiu poștal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect, etc). De asemenea, utilizatorii noii aplicații mobile pot calcula tarifele pentru serviciile poștale, pot trimite bani cu E-mandat (plata online) sau își pot face abonamente de presă.

„Având în vedere că circa 30% din traficul total de pe site-ul Poștei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone și tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienților cu această aplicație, pentru a le facilita accesul cu ușurință la informații. ‘Poșta Română Mobil’ a fost realizată intern utilizând o platformă flexibilă de tip ‘do your own app’ și utilizează bazele de date ale site-ului, împachetate într-o interfață simplă și extrem de intuitivă”, a declarat șeful Departamentului Marketing, Alexandru Brătianu.

„Poșta Română Mobil” mai oferă și alte facilități, cum ar fi: accesarea modulului business AWB Poșta Română — aplicație care permite gestionarea online a trimiterilor poștale și conectarea cu pagina de Facebook „Poștașul Digital” — unul dintre serviciile online ale Poștei Române, care pune cititorii la curent cu ultimele știri și informații referitoare la activitatea companiei.

Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990 și funcționează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că își formează singură veniturile din contracte comerciale și, prin urmare, se autofinanțează.

Compania, deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%, are cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.