Connect with us

Regional

Povestea unei supraviețuitoare de la Colectiv

5 noiembrie, ora 18.00, la Craiova

Published

on

„153 de secunde este o mărturie, mărturia unei generații suferinde. Au trecut patru ani de atunci, un timp care a diluat determinarea de schimbare și forța promisiunilor. Colectivul a rămas o amintire dureroasă, evocată la sfârșitul lunii octombrie și pierdută pentru tot restul anului în uitare. Un strigăt puternic împotriva indolenței și a corupției, al cărui ecou pare să întârzie.”, spune Tedy Ursuleanu.

153 de secunde, spectacol care va fi prezentat pe 5 noiembrie, de la ora 18.00, la Craiova, în cadrul programului 11plus1 Independent / Contemporan, găzduit de Teatrul Național „Marin Sorescu” – pornește de la povestea uneia dintre supraviețuitoarele de la Colectiv, Tedy Ursuleanu, și se dezvoltă ca un eseu vizual despre o generație aflată în blocaj. Spectacolul, în regia Ioanei Păun, a fost realizat în urma unei documentări complexe – care a adunat mărturii ale supraviețuitorilor, informații din presă, opinii ale unor sociologi și psihologi sau date legate de alte catastrofe internaționale. 

Aflat la cel de-al treilea sezon, programul 11plus1 independent / contemporan a debutat în stagiunea 2017-2018 și s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor craioveni. Ediția curentă conține o selecție a celor mai bune 12 spectacole de teatru independent și dans contemporan din țară și aduce pe scena Naționalului craiovean artiști, regizori, coregrafi, dansatori, performeri din zona independentă,  într-o selecție neconvențională și diversă. Spectacolul 153 de secunde, care va fi prezentat în premieră la Craiova, în cadrul acestui program, vorbește despre ce înseamnă să supraviețuiești unei traume, ce înseamnă vindecarea, ce înseamnă să redevii întreg. Vorbește despre condiționările cu care am crescut. Și despre cum scăpăm de ele. Împreună.