Connect with us

National

‘POWER VIBES – AZUL’ – un recital exotic la Sala Radio

Unul dintre cei mai mari artiști percuționiști români, Alexandru Anastasiu (vibrafon, marimbă), alături de Ioana Turcu — flaut și Irina Rădulescu — marimbă.

Published

on

Un recital cu sonorități inedite, cu titlul ‘POWER VIBES — AZUL’, este ceea ce ne propune luni, 25 aprilie (19:00), la Sala Radio, unul dintre cei mai mari artiști percuționiști români, Alexandru Anastasiu (vibrafon, marimbă), alături de Ioana Turcu — flaut și Irina Rădulescu — marimbă. Recitalul se va desfășura cu participarea muzicienilor percuționiști Gabi Bărăni, Andreea Vătui și Alexandru Sturzu.

azul

Un trio cameral unic în România, Power Vibes reprezintă întâlnirea artistică a trei muzicieni care aduc pe scenă o combinație sonoră exotică, între instrumentele de percuție și flaut. Proiectul Azul s-a concretizat printr-un album editat în această primăvară și un turneu național în cinci orașe din România: 23 aprilie, Râșnov — Piața Unirii, 24 aprilie, Ploiești — Filarmonica ‘Paul Constantinescu’, 25 aprilie — Sala Radio, 7 mai, Sibiu — Sala Thalia, 8 mai, Cisnădie — Biserica Evanghelică Fortificată.

Spectacol al armoniei și ritmului, o explozie de energie și dinamism, așa cum își autocaracterizează cei trei artiști proiectul, Azul va aduce în fața publicului bucureștean lucrări în primă audiție în România. În programul serii, veți asculta piese ca Abalone —pentru două marimbe și flaut — Emmanuel Sejourne, Brown Lullaby pentru Evelyn din Robert’s Park — pentru marimbă solo — David Edgar, Sonata pentru flaut și pian (transcripție pentru flaut, vibrafon și marimbă) — Sigismund Toduță, Azul —pentru flaut, vibrafon, marimbă și crotale — Nathan Daughtrey ș.a.

Membru al Orchestrei Naționale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. A inițiat proiecte inedite, fiind și cel care a organizat din punct de vedere artistic în 2012 primul festival de vibrafon din lume, iar în 2014 Festivalul Internațional de Percuție, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura ‘Alexandru Anastasiu’. Considerat cel mai bun percuționist din seria să, Alexandru Anastasiu și-a îmbunătățit tehnica și cunoștințele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu și prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999 s-a calificat în semifinala Concursului Internațional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franța), doi ani mai târziu câștigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuție. În anul 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon și orchestră din România, ‘Vibraphone Concertos’, alături de Orchestra Națională Radio, Percussion Studio Group și Musica Viva Trio.

Absolventă a Academiei de Muzică din București, IOANA TURCU (ANASTASIU) și-a completat studiile în Elveția la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obținut diploma de master. În 2015 a obținut’ cum laude’  titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania, unde este  membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european ‘Educacion musical—una perspectiva multidisciplinar’, semnând studii și articole publicate în reviste de specialitate. Este laureată a numeroase premii naționale și internaționale, printre care se numără Premiul I la Concursul Internațional de Flaut de la Riddes (Elveția) — 2002 precum și titlul ‘Muzicianul Anului 2003 în Elveția’, acordat de Berner Haller Loge.

IRINA RĂDULESCU a susținut numeroase recitaluri ca solist și ca membru al diferitelor ansambluri de percuție sau orchestre din țară. Este absolventă a cursurilor de măiestrie susținute de percuționistul Alexandru Anastasiu în cadrul Academiei Icon Arts în perioada anilor 2012-2015. În 2012 a câștigat trofeul concursului național ‘Aulodia’ din Brașov, iar în anul 2015 s-a calificat în finala Concursului Internațional de percuție ‘Italy PAS Competition’. În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică din București și membru al Orchestrei Naționale de Tineret, condusă de Cristian Mandeal.

Din 2015 este colaborator al Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ din Ploiești.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour,  librăriile Cărturești, Humanitas,  în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: