Connect with us

CULTURAL

Premieră la Național: ”Două povești de amor”, în regia lui Mircea Cornișteanu

Published

on

Teatrul Național „Marin Sorescu”  anunță premiera spectacolului ”Două povești de amor”, regia Mircea Cornișteanu – sâmbătă, 13 aprilie, ora 19.00. Spectacolul este realizat după două vodeviluri de A. P. Cehov, ”Ursul”, respectiv ”Cerere în căsătorie”.

Spectacolul se va juca în sala Amza Pellea a Naționalului craiovean și va marca, totodată, sărbătorirea a 80 de ani de viață ai regizorului Mircea Cornișteanu.

Din distribuție fac parte actorii Claudiu Bleonț, Cerasela Iosifescu, Adrian Andone. Scenografia și costumele, Lia Dogaru.

De-a lungul unei cariere prodigioase, regizorul Mircea Cornișteanu a realizat peste 160 de spectacole, pe scenele a mai mult de 25 de teatre profesioniste din țară (Nottara, Bulandra, Național, Comedie, Ion Creangă din București, teatrele naționale din Craiova, Cluj, Târgu Mureș, Iași sau cele municipale din Brașov, Galați, Piatra Neamț, Oradea, Ploiești ș.a.) și din străinătate (Polonia, Armenia, Cipru).

În 1990, a primit ex-aequo primul Premiu UNITER pentru spectacolul ”Unchiul Vanea”, produs la Teatrul Național din Craiova, în 2011 – spectacolul ”Unde-i revolverul?”, realizat la TVR, a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV, iar, în 2010, a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate.

În 2004, regizorul Mircea Cornișteanu a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Serviciul Credincios” în grad de cavaler. Este societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, al cărui director general a fost, în perioada 2000–2016.