Connect with us

Regional

Premiera la Teatrul National din Craiova!

„Fata mosului si fata moasei”, un spectacol pentru copii regizat de Raluca Paun.

Published

on

Imediat după sărbătorile pascale, micilor spectatori li s-a pregătit o surpriză scenică deosebită: spectacolul „Fata moșului și fata moașei”, de Bogdan Ulmu, după o foarte cunoscută poveste scrisă de Ion Creangă. Regia spectacolului este semnată de actrița Raluca Păun, iar premiera are loc pe data de 5 mai, ora 11 la sala « Amza Pellea » a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

_BOG9989

În distribuția spectacolului sunt tineri actori ai Teatrului Național din Craiova: Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Ramona Drăgulescu, Raluca Păun, Marian Politic, Claudiu Mihail.

 

Preocupată și de regie, Raluca Păun – actriță din 2003 a Naționalului craiovean, a semnat deja regia mai multor spectacole din repertoriul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova: „Legături de sânge”, de Beth Henley (2011-2012), „Cabina artistelor” de Arnost Goldflam (2012-2013) și „Legături primejdioase” de Choderlos de Laclos (2012-2013). Numeroase spectacole ale Companiei Teatrulescu din Craiova poartă semnătura regiei Ralucăi Păun, dintre acestea amintim „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale (2009), „Nebănuitele urmări ale unui temperament violent” de A.P.Cehov (2009), „Senzațional”, după piesa „Românie dragă, Elveția mea” de Cornel Udrea, „Cenușăreasa” (2014), regia și textul Raluca Păun.

„Fata moșului și fata moașei” este un minunat spectacol, plin de culoare, energie și bucurie. Decorul și costumele sunt semnate de tânăra scenografă Alexandra Panaite, aflată acum la cea de-a doua colaborare cu scena craioveană. Cu multiple preocupări în zona de creație scenografică, Alexandra Panaite a semnat scenografia spectacolului „Exploziv” al T.N.C. și set design pentru numeroase producții de scurtmetraj, remarcate deja la renumite festivaluri de film, naționale și internațional (Cannes, Anonimul, Next, Timishort). În 2011, Alexandra Panaite a fost laureată cu Premiul 3 în cadrul Concursului Naţional de Scenografie „George Lowendal”, a participat la Expoziţia de grup „Ionescu, Ionesco?”, în cadrul Cvadrienalei de Scenografie de la Praga, iar în 2015 a luat premiul pentru cel mai bun proiect scenografic în cadrul Galei Absolvenților, Master, U.N.A.T.C.

_BOG0412

Muzica spectacolului este special compusă de muzicianul Marius Hristescu, dirijor, compozitor și orchestrator craiovean, cunoscut și pentru fructuoasa colaborare cu artistul Tudor Gheorghe.  Creația lui Marius Hristescu cuprinde două lucrări corale premiate la concursuri de specialitate, „Două colinde românești” și „Ave Maria”, dar și o uvertură de concert, un concert pentru două viori și orchestră și numeroase lucrări camerale. Cvartetul său de coarde, op.11 „Golful Persic” a obținut „Premiul pentru cea mai bună creație străină” la cea de-a XXI-a ediție a Festivalul Internațional de Muzică Fadjir din Iran. Din decembrie 2004 compozitorul a început colaborarea și cu scena de teatru, compunînd și muzica pentru trei dintre spectacolele regizate de Șerban Puiu: „Hotel Europa” de Matei Vișniec (Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova), „Prințul Frederic de Homburg” de Heinrich von Kleist și „Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee (Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu).

Spectacolul „Fata moșului și fata moașei”, de Bogdan Ulmu, după Ion Creangă, regia Raluca Păun, se va juca la sala « Amza Pellea » a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, iar premiera va avea loc pe data de 5 mai 2016, ora 11.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: