Connect with us

International

Premieră mondială în SUA: Primul transplant de succes al unei inimi de porc la om

Published

on

În ajunul Anului Nou, un bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit o inimă de porc, modificată genetic. Pacientul se simte bine, potrivit University of Maryland. Este posibil ca această operaţie să deschidă o nouă cale pentru cei care se confruntă cu sistemul de donare suprasolicitat.

David Bennett era considerat ineligibil pentru un transplant de inimă convenţional, a fost spitalizat şase săptămâni cu o aritmie, care îi punea viaţa în pericol şi a fost contectat la un aparat bypass inimă-plămân. Dr. Bartley Griffith, medicul care a operat, a declarat pentru NBC: „Pur şi simplu nu există suficiente inimi donate de oameni, pentru a ajunge pe lunga listă de potenţiali destinatari. Continuăm precaut, dar suntem optimişti că această operaţie, în premieră în lume, va oferi o opţiune importantă pentru pacienţi în viitor”.

Ţesuturile de porc şi vacă au fost folosite, cu success, pentru înlocuirea valvelor, potrivit Harvard University Medical School. Aceste valve rezistă aproximativ 15 ani şi nu e nevoie de administrarea de medicamente anti-coagulante, spre deosebire de cazul valvelor mecanice, care pot rezista mai mult timp.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: