Connect with us

International

Premierul grec, însoţit de lideri din Bulgaria, Serbia şi Macedonia va merge în localitatea Alexandroupolis pentru a marca începerea construcţiei terminalului de gaz

Published

on

Sursă imagine: DTRocks/commons.wikimedia.org/CC BY-SA 4.0

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis, însoţit de lideri din Bulgaria, Serbia şi Macedonia merge azi în localitatea Alexandroupolis, pentru a marca începerea construcţiei terminalului de gaz lichefiat, care permite diversificarea surselor de aprovizionare, în condiţiile reducerii dependenţei de gazul rusesc.

Potrivit radioului naţional bulgar, viitoarea instalaţie contribuie la securitatea energetică a Europei şi se aşteaptă ca principalii furnizori să fie Statele Unite şi Qatar. La eveniment urmează să participe şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Premierul Nicolae Ciucă declara recent că şi România va importa gaz american injectat prin terminalul de la Alexandroupolis, ca o soluţie imediată la eventuala sistare a importurilor din Rusia. Presa de la Bucureşti a remarcat că importanţa pe care guvernul român o dă acum terminalului din Grecia poate părea bizară după ce în 2019, România a respins oferta grecilor ca Romgaz să devină acţionar cu 20% în acest proiect.

%d blogeri au apreciat: