Connect with us

National

Premierul Nicolae Ciucă: ”Facem apel la cadrele didactice să suspende acţiunile de protest”

Published

on

Într-o scrisoare deschisă, Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat premierului Nicolae Ciucă urgentarea demersurilor de soluţionare a revendicărilor cadrelor didactice, pentru a susţine, pe termen lung, „un act educaţional de calitate”, iar, pe termen scurt, încheierea în condiţii optime a anului şcolar în curs. În răspunsul său, premierul Nicolae Ciucă a menţionat că „orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor” şi a făcut un apel la cadrele didactice să suspende acţiunile de protest, pentru a derula activităţile esenţiale de final de an şcolar.
„Dragi elevi, Coaliţia legislativă şi guvernamentală, Guvernul României şi toate instituţiile cu atribuţii în domeniul salarizării şi al educaţiei înţeleg importanţa procesului educaţional, pentru susţinerea şi finanţarea căruia continuăm să mărim resursele financiare necesare. Ca prim-ministru, am angajat, încă de la preluarea mandatului, dialogul cu liderii sindicali din educaţie, cu ajutorul cărora am reuşit, în ultimul an şi jumătate, să facem progrese importante, atât în majorarea veniturilor dascălilor, precum şi în creşterea finanţărilor necesare Educaţiei”, a menţionat premierul în document.
„Momentul ales de liderii sindicatelor din învăţământ şi declanşarea grevei ne determină, la nivelul Executivului şi al coaliţiei legislative şi guvernamentale, să împărtăşim preocupările voastre, ale elevilor, dar şi ale părinţilor, privind acest blocaj. Cei mai afectaţi sunt, în acest moment, elevii din clasa a VIII-a şi cei care se pregătesc pentru Bacalaureat, al căror viitor depinde şi de un calendar predictibil al examenelor planificate în următoarea perioadă”, a adăugat prim-ministrul.
Potrivit lui Nicolae Ciucă, Guvernul va face tot posibilul să nu existe întârzieri în susţinerea examenelor de către elevii din anii terminali: ” Orice revendicare nu poate şi nu trebuie să aibă ca efect blocarea parcursului şcolar al elevilor şi aceasta este prioritatea pe care fiecare dintre noi trebuie să o înţeleagă şi la a cărei rezolvare nu se poate ajunge decât prin dialog, raţiune şi consecvenţă în decizii. De asemenea, facem un apel la cadrele didactice să suspende acţiunile de protest, pentru a derula activităţile esenţiale de final de an şcolar. Sunt convins că nici domniile lor nu îşi doresc să vadă că munca lor rămâne fără finalitate şi elevii pe care i-au îndrumat atâţia ani vor avea parcursul educaţional blocat. Viitorul elevilor este, acum, în mâinile fiecăruia dintre noi, cei care, prin dialog, suntem datori să depăşim, de îndată, acest moment şi să oferim copiilor accesul neîngrădit la educaţie”, a mai transmis premierul.

Sursa: AGERPRES

%d blogeri au apreciat: