Connect with us

CULTURAL

Premiile Gopo 2022: peste 90 de producții în cursa pentru nominalizări

Published

on

96 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2021, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 16-a ediție a Galei Premiilor Gopo. Cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești va avea loc în luna aprilie.

27 lungmetraje se regăsesc pe lista propusă pentru nominalizările categoriei „Cel mai bun film”, dintre care 21 de lungmetraje de ficțiune, iar la categoria de scurtmetraj au fost înscrise 59 de titluri, filme de ficțiune, documentare și povești animate.

Juriul de preselecție, care va stabili nominalizările pentru toate categoriile, a fost desemnat de board-ul consultativ al Gopo și este alcătuit din 11 profesioniști din domeniul cinematografic, iar nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi stabilite în luna martie.

Gala Premiilor Gopo 2022 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

%d blogeri au apreciat: