Connect with us

National

Premiul special pentru Radio Oltenia- Craiova, in Ucraina!

Premiul special pentru aprecierile publicului a fost obtinut de o emisiune realizata de colegul nostru, Ludovic Vulea! Felicitari!!!

Published

on

La Ujgorod, in Ucraina, s-a incheiat vineri seara Festivalul-concurs de emisiuni de radio si televiziune destinate minoritatilor nationale “Plaiul meu natal”.

Ajuns la a XVIII-a editie, festivalul s-a bucurat anul acesta de participarea a 9 tari (Ucraina, Ungaria, Romania, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Anglia, Polonia si Austria), cu 68 de productii de televiziune si 45 de emisiuni radiofonice.

Radio Romania a avut in concurs 5 emisiuni, realizate la posturile regionale Iasi, Craiova, Targu Mures si Timisoara, iar Televiziunea romana  13 teleprograme.

Emisiunile romanesti s-au bucurat si de data aceasta de aprecieri din partea juriilor si a publicului care a efectuat auditii si vizionari.

La radio, premiul special pentru aprecierile publicului a fost obtinut de o emisiune realizata la Radio Oltenia Craiova, de Ludovic Vulea, iar premiul din partea organizatorilor a revenit unei emisiuni realizata la Studioul Timisoara, de Csabo Barta.

Dintre emisiunile de televiziune, cea realizata de Maria Cinar Giga, de la Studioul Cluj, a obtinut premiul III, iar cea a echipei Mircea Barbu si Cristian Stefanescu, de la Studioul Timisoara, a primit premiul special pentru regia de sunet.

La festivitatea de inchidere a participat si domnul dr. Gheorghe Anghel, ministru consilier la Ambasada Romaniei din Kiev.

Domnia sa a mentionat, intr-un interviu, ca festivalul reprezinta o posibilitate de afirmare a jurnalistilor pentru emisiuni de profil, o apropiere jurnalistica de problemele minoritatilor si etniilor, o punte de legatura intre oameni din aceasta parte a Europei.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: