Connect with us

International

Președintele american Joe Biden a semnat ieri o serie de ordine executive, menite să combată efectele schimbării climatice

Published

on

Președintele american Joe Biden a semnat ieri o serie de ordine executive, menite să combată efectele schimbării climatice, în cel mai masiv efort al Statelor Unite de a înfrunta ameninţarea încălzirii globale.

El a anunţat organizarea unui summit internaţional pe 22 aprilie, de Ziua Pămâtului, când sunt aşteptate şi alte angajamente americane pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Joe Biden – care a readus Statele Unite în acordul climatic de la Paris din 2016 printr-unul din primele sale acte prezidenţiale – a declarat că America trebuie să conducă răspunsul global la această criză. Doina Saiciuc transmite din Washington:

Preşedintele democrat urmează să prezinte Congresului, luna viitoare, planul său climatic de 2.000 miliarde de dolari, care ar trebui să pună măsurile ecologice în centrul economiei Statelor Unite.

El s-ar putea confrunta însă cu reticenţa aleşilor republicani, care împărtăşesc opinia fostului preşedinte Donald Trump că încălzirea globală este o farsă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: