Connect with us

International

Președintele Klaus Iohannis a pledat, în plenul Parlamentului European, pentru o simplificare a modului de luare a deciziilor la nivelul UE (AUDIO)

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, ieri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, pentru un proces decizional mai rapid la nivelul Uniunii Europene, precizând că, pentru anumite dosare, unele chestiuni pot fi modificate fără deschiderea Tratatelor.

Șeful statului a ținut să sublinieze importanța alegerilor europene care vor avea loc în luna iunie și le-a transmis celor care intenționează să candideze să lupte pentru Europa în campania electorală și nu împotriva ei.

Avem responsabilitatea de a susține o Europă care duce mai departe aceste principii și valori, inclusiv către prietenii noștri din Vecinătatea Europeană, care au ales modelul nostru de democrație și dezvoltare, iar o etapă cheie a acestui proces o reprezintă chiar alegerile europene. Prioritățile pe care le vom defini împreună, după aceste alegeri, vor trebui să ne ajute să răspundem pragmatic la provocările prezentului și să ne pregătească mai bine pentru provocările viitorulu” a declarat Klaus Iohannis

Cu detalii Oana Bâlă, Radio România Actualități.

A consemnat Oana Bâlă, Radio România Actualități.

Sursă foto: agerpres