Connect with us

International

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a mulţumit ieri tuturor polonezilor care i-au ajutat pe ucraineni

Published

on

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a mulţumit ieri tuturor polonezilor care i-au ajutat pe ucraineni după izbucnirea războiului şi a decorat doi voluntari în timpul unei scurte opriri în Polonia înainte de a reveni la Kiev dintr-o vizită în Statele Unite şi Canada.

Zelenski nu s-a întâlnit însă şi cu vreun oficial polonez, în condiţiile în care relaţiile dintre Kiev şi Varşovia sunt marcate de tensiuni fără precedent de la începutul războiului.

Polonia a decis săptămâna trecută să interzică importurile de cereale din Ucraina, iar Zelenski a reacţionat în timpul unui discurs susţinut în faţa Adunării Generale a ONU, la New York, în care a spus că „teatrul politic” legat de importurile de cereale ajută Moscova.

Premierul polonez i-a transmis în replică lui Zelenski să nu „insulte” Varşovia. Tensiunile au apărut şi în contextul în care Polonia se pregăteşte de alegeri, pe 15 octombrie. Partidul ultra-conservator Lege şi Justiţie, aflat la putere, a fost acuzat de extrema dreaptă – care se luptă pentru acelaşi electorat – că are o atitudine servilă faţă de Ucraina, notează Reuters.

%d blogeri au apreciat: