Connect with us

International

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut concetăţenilor săi să iasă în stradă

Published

on

Sursă imagine: commons.wikimedia.org/President of Ukraine/CC BY 4.0

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut concetăţenilor săi să iasă în stradă cu drapele şi să cânte steagul naţional mâine, 16 februarie, în condiţiile în care unele publicaţii internaţionale au scris că aceasta ar putea fi data la care Rusia va lansa atacul.

Zelenski nu crede că războiul va începe mâine şi a afirmat că vrea să transforme această zi într-una a unităţii şi să arate că ucrainenii nu pot fi înfricoşaţi. Niciun oficial nu a confirmat informaţiile din presă, că Rusia va ataca mâine, dar Statele Unite au transmis în repetate rânduri că Rusia ar putea ataca în orice zi, notează Reuters.

Washingtonul a anunţat că îşi mută ultimii diplomaţi din Kiev la Liov şi le-a transmis, totodată, cetăţenilor americani să părăsească imediat Belarusul, unde se desfăşoară exerciţii militare comune ruso-belaruse. Recomandări similare le-au fost făcute anterior cetăţenilor americani din Ucraina. Numeroase alte state au luat decizii similare, de reducere sau retragere completă a personalului diplomatic din Kiev, iar unele şi-au sfătuit cetăţenii să părăsească imediat Ucraina.

%d blogeri au apreciat: