Connect with us

International

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei se vor întâlni numai după ce poziţiile celor două părţi se vor apropia

Published

on

Sursă imagine: ДИП МИД РФ (фотограф Эдуард Песов)/commons.wikimedia.org/CC BY 4.0

O întâlnire între preşedinţii Rusiei şi Ucrainei ar trebui să aibă loc numai după ce poziţiile celor două părţi asupra unor chestiuni esenţiale se vor apropia – a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat presei sârbe şi citat de Rador Radio România.

Pe de altă parte, potrivit corespondentului nostru, Kremlinul a arătat tot astăzi că nu se prevede o întâlnire Putin-Zelenski nici după actuala rundă de negocieri directe ruso-ucrainene de la Istanbul, negocieri care, cel mai probabil, vor avea loc mâine. Tot astăzi, preşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a arătat că nu schimbarea guvernului în Ucraina este obiectivul Moscovei şi că sugestiile occidentale pe această temă sunt „inexacte”.

Amintim că Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina este pregătită să discute despre un statut de neutralitate ca parte a unui acord de pace, dar Rusia trebuie mai întâi să-şi retragă trupele, iar acordul să fie garantat de terţe părţi şi supus unui referendum.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: