Connect with us

National

Preţurile asigurărilor auto obligatorii RCA ar putea fi plafonate la valoarea de acum un an

Published

on

Preţurile asigurărilor auto obligatorii RCA ar putea fi plafonate la valoarea de acum un an. Este propunerea pe care Autoritatea pentru Supraveghere Financiară o va prezenta mâine Ministerului de Finanţe, pentru ca ulterior să fie aprobată de executiv, cu scopul ca asiguraţii să nu suporte din propriile buzunare preţul intrării în insolvenţă al companiei Euroins.

Măsura propusă de ASF ar urma să aducă tarife mai mici pentru RCA decît cele care sunt în prezent. Iar perioada de plafonare ar urma să fie de jumătate de an, a aflat Mihaela Dumitrescu de la purtătorul de cuvânt al ASF Daniel Apostol:Pe termen mediu şi lung însă, analiştii estimează că, dacă piaţa asigurărilor nu se va echilibra, tot consumatorii vor fi cei care vor suporta urmările falimentului Euroins.

Sergiu Costache, preşedintele XPRIMM, care are o experienţă de aproape 25 de ani pe piaţa asigurărilor, explică la RRA care este mecanismul acestor posibile scumpiri:


Între timp Fondul de Garantare a Asiguraţilor va plăti toate cererile de daune depuse de cei care au maşinile accidentate de şoferii asiguraţi la Euroins. Adică toţi cei care trebuie să-şi repare maşinile pe poliţe Euroins vor face fac cerere catre FGA.

Plaţile vor începe însă în 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de retragere a autorizaţiei companiei Euroins. Poliţele ale Euroins vor rămâne în vigoare până când instanţa decide deschiderea procedurii falimentului.

%d blogeri au apreciat: