Connect with us

Fapt divers

Prezentatorul britanic Michael Mosley a fost găsit mort, într-o peșteră de pe insula grecească Symi

Published

on

Prezentatorul TV Michael Mosley, dat dispărut, miercuri, de soția lui, a fost găsit mort. Autoritățile elene au descoperit cadavrul într-o peșteră din Symi, a declarat, astăzi, un oficial al poliției, citat de Sky News. Jurnalistul brtanic se afla în vacanță pe insula grecească Symi.

Descoperirea a avut loc în cea de-a cincea zi a unei operaţiuni masive aeriene, terestre şi maritime, pentru a-l găsi pe celebrul editorialist şi realizator de televiziune.

Medic şi susţinător al unei vieţi sănătoase, Michael Mosley, în vârstă de 67 de ani, era realizatorul unor emisiuni la televiziune, în care oferea sfaturi despre somn şi dietă (seria BBC ”Trust Me, I’m a Doctor”, ”The One Show” de la BBC şi ”This Morning” la ITV).

Michael Mosley a fost văzut, ultima data, miercuri, 5 iunie, la ora locală 13:30. A plecat să se plimbe, pe o vreme caniculară, pe o potecă de pe coasta stâncoasă de pe plaja Agios Nikolaos, care ducea până în satul Pedi. Nu avea la el telefonul mobil, ceea ce a îngreunat eforturile de localizare. A fost surprins cu mai multe camere, plimbându-se prin orașul Pedi, la aproximativ 1,2 km distanță. Apoi, lângă un club de iahting din Marina Symi, din jurul insulei. Aceasta a fost ultima imagine cu el.

Soția lui Mosley a tras un semnal de alarmă miercuri seară, după ce acesta nu s-a întors acasă. Poliţia, pompierii, paza de coastă şi voluntarii au efectuat căutări în interiorul şi în afara insulei din estul Mării Egee, asistaţi de un elicopter, drone şi câini de salvare. Sâmbătă, căutările poliţiei s-au îndreptat către o altă zonă stâncoasă, între Pedi şi plaja Agia Marina.

Astăzi, autoritățile elene au anunțat că au descoperit cadavrul lui Michael Mosley într-o peșteră din Symi.