Connect with us

Fapt divers

Prezentatorul britanic Michael Mosley este, în continuare, dat dispărut, pe insula grecească Symi

Published

on

Prezentatorul britanic Michael Mosley a dispărut, miercuri, pe insula grecească Symi, după ce a plecat singur la o plimbare pe coastă, pe o căldură toridă. Căutările pentru găsirea acestuia sunt în curs, şi astăzi, informează Reuters.
Mosley, un cunoscut medic, adept al dietelor bazate pe post intermitent, a fost văzut, ultima dată, miercuri, la ora 13:30 (1030 GMT), când a plecat la o scurtă plimbare, pe o potecă stâncoasă între plaja Agios Nikolaos şi satul Pedi, au declarat oficiali ai poliţiei.
Poliţia, pompierii, paza de coastă şi voluntarii îl caută, atât pe uscat, cât şi pe mare, folosind un elicopter, drone şi un câine de salvare, în contextul în care temperaturile au atins 40 de grade Celsius.
Mosley nu avea la el telefonul mobil, ceea ce îngreunează localizarea sa.
„Până în prezent, nu avem dovezi despre ceea ce s-ar fi putut întâmpla, dacă este vorba de un accident… sau de altceva”, a declarat un reprezentant al poliţiei.


Primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, a declarat că de la plajă până la Pedi este o plimbare de 10 minute. Ar mai dura încă 40 de minute pentru a ajunge la un drum principal. „Este foarte ciudat”, a declarat Papakalodoukas reporterilor. „Nu poţi să dispari, nu te poţi pierde”, a subliniat el.
Symi este o insulă stâncoasă, slab populată, din estul Mării Egee, cu o lungime de aproximativ 16 kilometri şi aproximativ 2.500 de locuitori.


Mosley, în vârstă de 67 de ani, este bine cunoscut în Marea Britanie, pentru serialul BBC „Trust Me, I’m a Doctor”. El apărut, de asemenea, în emisiunile „The One Show” de la BBC şi „This Morning” de la ITV. El este cel care a popularizat dieta 5:2, care susţine postul intermitent. 

sursa: Agerpres