Connect with us

Evenimente

Prezidențiale 2019. Rezultate parțiale

Primul tur

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Viorica Dăncilă, conduc în primul tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat ieri. Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea a peste 99% din voturile exprimate în ţară, Klaus Iohannis a obţinut 36,66%, în timp ce Viorica Dăncilă 23,83%.

Pe locurile următoare se situează candidatul USR-PLUS Dan Barna cu 13,96%, reprezentantul Alianţei „Un om”, Mircea Diaconu cu 9,26 procente si candidatul PMP, Theodor Paleologu cu 5,66%. Ceilalţi pretendenţi la fotoliul de preşedinte sunt cotaţi cu procentaje sub 5 la sută din voturi.

În diaspora au votat peste 675.000 de români, cu mult peste cifra înregistrată la europarlamentarele din luna mai şi la scrutinul prezidenţial din 2014. În afara graniţelor a fost un număr aproape dublu de secţii faţă de mai.

Potrivit BEC, au fost numărate voturile exprimate în 705 dintre cele 835 de secţii. Pe primele locuri sunt cotaţi Klaus Iohannis, cu aproape 55%, şi Dan Barna, cu aproximativ 25%. 

Foto: Ludovic Vulea