Connect with us

Fapt divers

Prima fotografie cu prințesa de Wales, după operația din ianuarie, retrasă de agențiile de presă. Astăzi, Kate revine cu explicații

Published

on

Mai multe agenții internaționale de presă au retras de la publicare o fotografie, care o înfățișează pe prințesa de Wales, alături de cei trei copii ai săi. Fotografia, surprinsă cu ocazia Zilei Internaționale a Mamei, este însoțită de un mesaj de mulţumire din partea lui Kate, pentru sprijinul primit din partea publicului, în perioada de convalescenţă. Poza este prima făcută publică, de la operația abdominală, suferită de prințesă, în luna ianuarie.

Inițial, Getty Images, AFP, Reuters și Associated Press au distribuit imaginea, care a fost făcută de prințul William, săptămână trecută. Ulterior, însă, fotografia a fost retrasă, pe motiv că a fost modificată digital. Cele patru agenții au acuzat ”inconsecvență în alinierea mâinii stângi a prințesei Charlotte”, notează BBC, care precizează că Palatul Kensington a refuzat să comenteze. “Se pare că sursa a manipulat imaginea”, a scris Associated Press. Agenția France-Presse a invocat o “problemă editorială”, în timp ce Reuters a declarat că fotografia a fost retrasă, după o “revizuire post-publicare”.

Astăzi, prinţesa de Wales şi-a cerut scuze „pentru orice confuzie”, pe care a provocat-o fotografia sa, de Ziua Mamei, anunţă BBC. Într-o declaraţie, postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington, Kate scrie: „La fel ca mulţi fotografi amatori, experimentez, ocazional, cu editarea (…). Vreau să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie, pe care a provocat-o fotografia de familie, pe care am împărtăşit-o ieri. Sper că toţi cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, spune prinţesa.

Kate a fost spitalizată, timp de două săptămâni, în ianuarie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, ca urmare a unei afecţiuni necanceroase, însă nespecificate. De atunci, ea nu a mai fost văzută în public, iar Palatul Kensington a declarat că este puţin probabil să revină la îndatoririle oficiale, mai devreme de Paşte.