Connect with us

National

Prima sesiune parlamentară ordinară a anului

Luni, ora 13.00

Published

on

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a convocat luni, pentru ora 13,00, şedinţa Biroului Permanent, urmând ca plenul să înceapă la ora 16.00. Acelaşi program este şi la Senat.

Sesiunea parlamentară începe sub semnul schimbării preşedintelui Senatului, Teodor Meleşcanu, după decizia Curţii Constituţionale prin care a declarat neconstituţională alegerea acestuia. Pentru această funcţie sunt mai mulţi candidaţi, iar PSD susţine că funcţia revine din nou social-democraţilor.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean, în prezent vicepreşedinte al Senatului, pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al acestui for, până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu. Propunerea urmează să fie votată şi de grupul parlamentar al PSD de la Senat.

De asemenea, preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii o vor susţine pe Alina Gorghiu, în prezent vicepreşedinte al Senatului, pentru conducerea forului legislativ.