Connect with us

Regional

Primăria Craiova începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare și de igienă

Published

on

Primăria Municipiului Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, anunță că, în perioada 27 septembrie 2021 – 11 octombrie 2021, se distribuie pachetele cu produse de igienă și cu produse alimentare, către persoanele dependente din municipiul Craiova – adulți cu handicap grav beneficiari de indemnizație, adulți cu handicap grav cu asistent personal, minori cu handicap grav, beneficiari de indemnizație și minori cu handicap grav, cu asistent personal. Distribuirea produselor se va face în ordine alfabetică, până la epuizarea pachetelor aflate pe stoc.

Conform cadrului legal în vigoare, se distribuie:

– pachete conținând 6 produse de igienă: periuţă de dinţi (5 buc.), pastă de dinţi (300 ml), săpun lichid (500 ml), şampon copii (800 ml), şampon adulţi (500 ml), detergent rufe (2700 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 5 kg de produse de igienă;

– pachete conținând 12 produse alimentare: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare.  

Produsele vor fi distribuite de personalul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, la sediul Liceului Tehnologic Auto, situat în Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, în zilele de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00, iar vinerea, între orele 08.00 – 13.30.

În vederea respectării măsurilor legale în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, beneficiarii vor fi contactați telefonic de funcționarii Direcției Generale de Asistență Socială Craiova și programați să se prezinte, pentru ridicarea pachetelor. În situația în care nu se poate stabili contactul cu o persoană eligibilă sau cu reprezentantul legal al acesteia, ori se refuză produsele, se va proceda la contactarea următoarei persoane din lista suplimentară.

La ridicarea produselor de igienă și a produselor alimentare, beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să se prezinte personal, având asupra sa actul de identitate valabil și certificatul de încadrare în gradul de handicap grav, cu mențiunea „cu asistent personal” al adultului sau minorului, în original și copie.

În cazul persoanelor nedeplasabile, la sesizarea acestora, a unui membru al familiei sau a unei terţe persoane, se va asigura livrarea ajutoarelor, la domiciliu sau la adresa declarată, pe raza municipiului Craiova.

Pentru relații suplimentare, cei interesați pot apela numerele de telefon 0351.428364 și 0351.451680, în zilele de luni până joi, între orele 08.00-16.30 și vineri, între orele 08.00-14.00.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: