Connect with us

Regional

Primăria Râmnicu Vâlcea cere restricţii de circulaţie la pasajul CFR din cartierul Goranu, afectat de alunecări de teren

Published

on

Photo by Mitchell Luo on Unsplash

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, reunit la solicitarea primarului Mircia Gutău pentru a analiza situaţia, a decis restricţionarea accesului maşinilor de tonaj şi gabarit mare. Autorităţile locale nu pot să intervină la pasaj pentru a-l pune în siguranţă întrucât se află în administrarea companiei CFR S.A. şi este prins în investiţia ‘Linie de cale ferată Vâlcele – Râmnicu Vâlcea’, proiect care însă nu are un termen precis de realizare.

Pentru a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea pasajului, primarul Râmnicului a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 tone) şi de gabarit (până în 3,5 m) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului.

Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Daniel Ionescu, a precizat că au fost identificate deja şi amplasamentele celor două porţi, locurile unde se vor monta indicatoarele rutiere de presemnalizare a acestor restricţii, precum şi rutele ocolitoare pe care autovehiculele mari le vor avea la dispoziţie pentru a evita această zonă.

Restricții urmează să intre în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. Vor fi exceptate mijloacele de transport în comun, cele de salubritate şi de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON