Connect with us

Regional

Primăria Râmnicului, luminată în albastru de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Published

on

Clădirea primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea va fi luminată în albastru, marţi, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Potrivit sursei citate, tot cu acest prilej, la Centrul de servicii terapeutice pentru copilul cu autism „Mara” din municipiu vor avea loc o serie de evenimente menite să informeze şi să atragă atenţia asupra importanţei detectării timpurii a Tulburărilor din Spectrul Autismului  (TSA). Acţiunile vor începe de la ora 10.30 şi vor cuprinde printre altele şi realizarea unui Cerc al Prieteniei şi lansarea de baloane albastre – culoarea simbol a autismului – de către părinţii şi copii participanţi la eveniment, cărora li se vor alătura şi elevi ai Şcolii gimnaziale „Take Ionescu”. 

Centrul de servicii terapeutice pentru copilul cu autism „Mara” se află în administrarea primăriei Râmnicu Vâlcea, în prezent, de serviciile acestuia beneficiind peste 30 de copiii cu autism din oraş. Unii dintre ei vin aici încă de la înfiinţarea centrului, în 2009. 

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la nivel internaţional pe 2 aprilie, cu scopul de a dinamiza eforturile mondiale de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale acestor persoane.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: