Connect with us

International

Primul interviu al lui Vladimir Putin,  acordat unui jurnalist american,  de când Rusia a invadat la scară largă Ucraina

Published

on

Liderii occidentali au înţeles că Rusia nu poate fi înfrântă în Ucraina, a afirmat preşedintele Vladimir Putin, care a spus că Moscova este pregătită pentru un dialog cu aceştia.

În primul interviu acordat unui jurnalist american de când Rusia a invadat la scară largă Ucraina, Putin a mai spus şi că ţara sa nu este interesată de un război cu Polonia, Letonia sau alte ţări şi va răspunde doar dacă va fi atacată. Ţările baltice, alături de Republica Moldova, sunt văzute de numeroşi experţi, dar şi de unii oficiali, drept posibile viitoare ţinte ale unei agresiuni ruseşti.

Interviul i-a fost acordat lui Tucker Carlson, un controversat jurnalist care, de-a lungul timpului, a promovat teorii ale consipiraţiei şi a fost dat în judecată pentru promovarea de ştiri false. Carlson a declarat anterior că presa occidentală nu este echidistantă atunci când relatează despre războiul din Ucraina. Tucker Carlson e considerat, totodată, un apropiat al fostului preşedinte Donald Trump, care şi-a exprimat, în trecut, simpatia pentru Vladimir Putin.

Sursă: RADOR – Radio România

Sursă foto: arhivă – Radio România