Connect with us

Fapt divers

Problemele pielii tratate cu 5 alimente

Remedii naturiste pe baza de alimente pentru afectiuni ale pielii.

Published

on

Acneea, furunculele si coșurile sunt afecțiuni ale pielii cauzate, in principal, de o cantitate excesiva de materii reziduale putrezite in canalele excretoare ale corpului si de acidoza extrema a sangelui, in urma acumularii reziduurilor toxice.

Atunci cand reziduurile sunt retinute si colonul este blocat, corpul elimina toxinele prin piele si plamani, aceste toxine cauzand abcese, tumori, inflamari si eruptii. De asemenea, pot fi cauzate si de metabolizarea proasta a grasimilor.
Iata cateva remediile naturiste pe baza de alimente pentru afectiuni ale pielii:

1. Uleiul din germeni de grau

Este bogat in inositol, care stimuleaza metabolizarea grasimilor, reducand, astfel, sarcina de excretie a pielii; contine piridoxina, care stimuleaza miscarea peristaltica si imbunatateste asadar digestia si asimilarea elementelor nutritive, precum si eliminarea reziduurilor
Se consuma 1-2 lingurite pe zi, dupa mese; se pot si masa direct cu ulei iritatiile pielii.

2. Germenii de grau

Au aceleasi beneficii ca si uleiul din germeni, dar mai putin concentrat; sunt, de asemenea, bogati in silicon, care ajuta la intarirea unghiilor si cresterea parului sanatos.

3. Castravetii

Castravetii cruzi sunt bogati in potasiu, sodiu si fosfor, care neutralizeaza acidoza sangelui; au proprietati diuretice puternice, care faciliteaza eliminarea reziduurilor prin rinichi, astfel incat sa nu mai fie necesara eliminarea lor prin piele; de asemenea, sunt benefici pentru unghii si par. , Consumati ca atare cruzi sau sub forma de suc, se amesteca 1 parte suc de castraveti cu 2 parti suc de morcovi, 1-1,5 litri pe zi.

4. Usturoiul

Purifica fluxul sangvin si curata corpul de reziduuri toxice; uleiurile eterice din usturoi ajung in piele la putin timp dupa consum, eliminand bacteriile atrase de iritatiile inflamate; trebuie consumat crud.

5. Sucul din ardei gras

Combinat in parti egale cu suc de morcovi; 0,5-1 litri pe zi.
Alte alimente benefice: drojdia activa (in apa calduta); boabele de soia; zeama proaspata de lamaie (fara zahar); ceaiul de lucerna; feliile de cartofi cruzi cu care se freaca direct eruptiile pielii si sucul de cartofi cruzi (0,1 litri pe zi).
sursa: sanatate.bzi.ro