Connect with us

National

Profesorii vor iesi din nou in strada miercuri!

Reprezentanţii sindicatelor din educaţie au ieşit nemulţumiţi şi astăzi de la ultima rundă de negocieri cu Ministerul Muncii.

Published

on

                  Reprezentanţii sindicatelor din educaţie au ieşit nemulţumiţi şi astăzi de la ultima rundă de negocieri cu Ministerul Muncii privind proiectul ordonanţei de urgenţă referitoare la corecţiile salariale din sectorul bugetar. Guvernul a venit cu o nouă variantă, potrivit căreia unele salarii din învăţământ ar urma să crească de la 1 ianuarie 2017 cu 5%, urmând ca o nouă etapă de majorare să aibă loc în decembrie anul viitor. Sindicatele cer în continuare ca majorarea să fie de 10% şi spun că în aceste condiţii este foarte probabil să declanşeze proteste ample. Primul pas ar urma să fie miercuri, când ar putea fi organizat un marş de protest în Bucureşti, la care sunt aşteptaţi 15.000 de sindicalişti. Preşedintele Federaţiei ‘Spiru Haret’, Marius Nistor:

Reprezentanţii sindicatelor au explicat că aceste corecţii salariale propuse de guvern înseamnă în unele cazuri creşteri de doar câteva zeci de lei.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON