Connect with us

Evenimente

Prognoza meteo 28 octombrie – 10 noiembrie

La altitudini de peste 1.400 de metri vor predomina ninsorile

Published

on

Valorile termice diurne vor fluctua în următoarele două săptămâni (28 octombrie – 10 noiembrie), acestea urmând să scadă până în jurul datei de 2 noiembrie, chiar şi cu 10 grade în unele regiuni, însă în intervalul 4-8 noiembrie vremea se va încălzi din nou, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa atât spre finele lunii în curs, cât şi la începutul lunii noiembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicată luni.

În Oltenia, începând cu 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18 – 20°C la 9 – 12°C, în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

După 1 noiembrie se preconizează o încălzire treptată a vremii, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15 – 17°C, mediat regional. O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 şi 6°C, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5 – 8°C.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie şi în perioadele 3-4 noiembrie şi 6-7 noiembrie.   

La munte, din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea până la 1 – 6°C, în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie.

Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obişnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5 – 10°C.

O evoluţie similară vor avea şi valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă şi semnificativă, astfel că la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 şi -2°C, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori cuprinse între -2 şi 4°C.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 29 – 30 octombrie, atunci când, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri, vor predomina ninsorile şi, din nou, în perioadele 2-4 noiembrie şi 6-8 noiembrie.   

Foto: Dan Păsărin

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: