Connect with us

Evenimente

Prognoza meteo pentru weekend

Vezi cum va fi vremea sambata si duminica.

Published

on

Sâmbătă, în jumătatea de vest a ţării, vremea se va ameliora ca aspect, cerul va deveni treptat variabil şi izolat va mai ploua slab, mai ales în zonele montane, condiţii în care valorile termice diurne vor marca o uşoară creştere.
În schimb, în regiunile din jumătatea estică, vremea se va menţine răcoroasă, cu înnorări persistente pe timpul zilei când va ploua pe arii relativ extinse în Muntenia şi Dobrogea unde izolat se pot cumula peste 10…15 l/mp şi local în Moldova şi estul Transilvaniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-estul teritoriului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade în Moldova şi în estul Transilvaniei şi 23…24 de grade în Banat şi Crişana; minimele termice se vor încadra între 7 şi 17 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Duminică, vremea se va ameliora ca aspect şi se va încălzi uşor în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi condiţii pentru ploi slabe, izolate în estul ţării, la începutul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe litoral, dar în special în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane. Mai ales în orele dimineţii, izolat se va semnala ceaţă.