Connect with us

Evenimente

Program guvernamental lansat la Iași (audio)

Regiunile defavorizate din România vor primi, în perioada 2017-2019, ajutoare de la bugetul de stat

Published

on

Regiunile defavorizate din România vor primi, în perioada 2017-2019, ajutoare de la bugetul de stat în valoare de 5 milioane de euro anual. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş care a lansat, astăzi, la Iaşi, programul guvernamental de sprijinire a zonelor sărace ale României pentru a dezvolta proiecte finanţate din fonduri europene:

Toate comunităţile locale din zonele defavorizate trebuie să gândească împreună proiecte de dezvoltare a infrastructurii pentru a putea beneficia de ajutoarele de la buget alocate în acest sens, a explicat, la rândul său, consilierul de stat Ionel Dancă:

Biroul guvernamental de asistenţă tehnică pentru zonele defavorizate se va afla în judeţul Vaslui, iar în acest program naţional mai sunt incluse localităţi din judeţul Iaşi, dar şi Valea Jiului şi Roşia Montană, aminteşte Radio Iaşi.

Totodată, mai multe drumuri de mare viteză vor fi construite în zona Moldovei, în următorii şase ani, în baza Strategiei de implementare şi dezvoltare a reţelelor de transport aprobate, anul acesta, de guvern. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, a amintit, printre acestea, şoselele rapide Ploieşti-Buzău-Bacău până la Paşcani şi Târgu Neamţ-Paşcani-Iaşi-Ungheni. Cătălin Homor a mai spus, astăzi, la Iaşi, că printre aceste proiecte de mare anvergură se numără şi centurile ocolitoare ale mai multor oraşe din zona de est a României.