Connect with us

National

Program operational Romania – Ucraina finantat de UE

Cea mai mare realizare este crearea unei reţele agricole transfrontaliere care încurajează inovaţia şi dezvoltarea în sectorul agricol prin colaborare şi creşterea numărului de parteneriate.

Published

on

Camera de Comerţ şi Industrie din Botoşani are astăzi conferinţa de inchidere a proiectului transfrontalier prin care Piaţa Viilor din municipiu a fot reabilitată la standarde europene. Banii au fost accesaţi prin Programul operaţional comun România-Ucraina finanţat de Uniunea Europeană.

Cea mai mare realizare este însă crearea unei reţele agricole transfrontaliere care încurajează inovaţia şi dezvoltarea în sectorul agricol prin colaborare şi creşterea numărului de parteneriate. De asemenea, a fost creat şi un portal online care oferă posibilitatea promovării produselor agricole, pe de-o parte şi de alta a celor trei graniţe reprezentând, de fapt, o platformă de lansare a produselor „made in cross-border area” un fel de bursă agricolă extrem de necesară. Proiectul este partea programului operaţional comun România-Ucraina-Republica Moldova, finanţat de UE prin intermediul instrumentului european de vecinătate şi parteneriat cu un buget ce depăşeşte două milioane de euro.

 

%d blogeri au apreciat: