Connect with us

National

Programul Rabla începe joi

Valoarea tichetului

Published

on

Programul Rabla 2018 devine operațional de joi, 15 martie, după ce marţi a fost publicat în Monitorul Ordinul ministrului Mediului privind Ghidul de Finanțare (MO nr. 222). Suma alocată este de 133 milioane lei, din care: 113 milioane pentru persoane fizice, respectiv 20 milioane lei pentru persoane juridice, a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin Rabla Clasic, la achiziția unei mașini noi, valoarea tichetului rămâne 6.500 lei, în timp ce prin Rabla Plus, la cumpărarea unei mașini 100% electrice, se poate ajunge la o reducere de 45.000 lei. Pentru autovehiculele plug in hibrid, reducerea este de 4.500 euro. Suma de 133 milioane lei ar ajunge pentru 20.461 de tichete dacă toate ar fi folosite prin Rabla Clasic cu reducerea de 6.500 lei. În ultimii ani, bugetul programului a fost suplimentat după rectificarea bugetară. Pentru a obține reducerea, vechimea mașinii uzate trebuie să fie mai mare sau egală cu 8 ani de la data fabricației și data primei înmatriculări în România.

Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial, din condițiile de eligibilitate a fost eliminat criteriul deținerii Inspecției Tehnice Periodice. Inițial, s-a propus ca mașinile care urmează să fie casate în această ediție să dețină ITP valabil. Anul trecut, Rabla a început în a doua jumătate a lunii mai.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: