Connect with us

National

Proiect: Două artere din Capitală vor purta numele de Monica Lovinescu și Virgil Ierunca

Published

on

Un proiect, inițiat de consilierii PNL și USR din București, prevede ca Bulevardul Primăverii și Șoseaua Herăstrău să primească numele cele mai cunoscute ale exilului românesc anticomunist: Monica Lovinescu și Virgil Ierunca.

Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința de marți, 31 octombrie, a Consiliului General al Municipiului București. Cele două artere, situate în nordul Capitalei, au fost alese de nomenclatura comunistă pentru construirea de reședințe pentru liderii de partid, iar schimbarea numelor celor două străzi este un gest simbolic.

”Monica Lovinescu si Virgil lerunca sunt două dintre cele mai cunoscute nume ale exilului romanesc anticomunist. Ambii au fost nevoiți să își părăsească țara,  după instaurarea regimului comunist, în Romania, și au trait împreuna, o viață întreagă, cu gândul la România, visând mereu la momentul întoarcerii acasă. Vocile lor, devenite familiare pentru milioane de români, aflați de o parte sau alta a Cortinei de fier, au transmis speranța poporului roman, în anii cumpliți ai dictaturii comuniste. Prin miile de ore de emisiuni, realizate pentru Radio Europa Liberă, Monica Lovinescu și Virgil lerunca și-au dedicat o mare parte din activitate nu doar promovării culturii românești, ci mai ales luptei împotriva comunismului”, se arată în proiectul de hotărâre.