Connect with us

Evenimente

Proiecte speciale pentru elevi, marca Radio România Cultural

Published

on

Cele două programe de educaţie nonformală, Ora de educaţie teatrală şi Ora de educaţie muzicală, adresate elevilor din Capitală continuă în această săptămână, în două instituţii de tradiţie din învăţământul bucureştean.

Miercuri, 22 octombrie, elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială Ferdinand I încheie programul Ora de educaţie teatrală. Împreună cu învăţătoarea lor, Crina Niţă, cu regizorul Mihai Lungeanu, alături de realizatorii Mirela Nicolae şi Răzvan Dolea, copii au ascultat timp de patru săptămâni poveşti de seară şi teatru radiofonic pentru copii, au desenat, au scris şi spus poveşti, s-au jucat folosind tehnici de comunicare teatrală. Rezultatele programului le vor împărtăşi chiar ei colegilor şi părinţilor peste trei luni, după ce alte trei clase din şcoală vor avea experienţa orei de teatru.

Ora de educaţie muzicală din această săptămână are loc la Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice Ion N. Socolescu, care are la origine Şcoala de Arte şi Meserii, înfiinţată la iniţiativa arhitectului Ion N. Socolescu, în 1884. Joi, 23 octombrie, realizatorii proiectului, Mirela Nicolae şi Cristian Marica împreună cu invitatul lor, percuţionistul Lucian Maxim, solist instrumentist la Orchestra Naţională Radio le vor vorbi celor 25 de elevi de clasa a IX-a, consiliaţi de prof. Manuela Popescu, despre importanţa limbajului universal al muzicii. Lucian Maxim le-a pregătit adolescenţilor jocuri interactive cu instrumentele de percuţie şi multă muzică bună.

Cum vor fi reacţionat copiii de la Colegiul Tehnic de Arhitectură Ion N.Socolescu? Dar cei de la Şcoala Gimnazială Ferdinand I? Aflaţi ulterior, la emisiunea iClasă, difuzată la Radio România Cultural, de la ora 9.

Ora de educaţie muzicală este un proiect care se adresează elevilor care nu studiază la liceele sau şcolile de muzică. Este un dialog special cu realizatorii Radio România Cultural şi artiştii instrumentişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio. Proiectul doreşte să le transmită copiilor şi adolescenţilor din şcolile bucureştene valoarea perenă a muzicii care promovează toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni. Ora de educaţie teatrală foloseşte tehnici de comunicare din arta teatrului şi din profesia de jurnalist pentru a-i ajuta pe copii să-şi dezvolte capacităţile de relaţionare şi toleranţă.

In acest an şcolar, cele două proiecte sunt realizate de Centrul Cultural Media prin Radio România Cultural cu sprijinul Orchestrelor şi Corurilor Radio, al Redacţiei Teatru Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti, Editura Nomina şi Teatrul C.I. Nottara.

ULTIMA ORĂ

Regional8 ore ago

Acțiunile polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier (AUDIO)

Polițiștii doljeni au avut în ultimele 48 de ore mai multe acțiuni pentru reducerea riscului rutier. S-au aplicat peste 200...

Regional9 ore ago

Autoritățile locale slătinene precizează cine va primi tichetele sociale de Paște în 2024 (AUDIO)

După cum bine se știe, anul acesta Paștele va veni în două tranșe, și la cel puțin o lună distanță....

Regional9 ore ago

I.P.J. DOLJ: În anul 2023, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 7,4 % față de anul 2022 (AUDIO)

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, polițistii rutieri doljeni au organizat, în anul 2023 peste 1800 de actiuni, dintre acestea...

National9 ore ago

MApN angajează peste 5.000 de soldaţi și gradați (AUDIO)

Au început înscrierile pentru cele peste 5.000 de posturi de soldat și gradat profesionist disponibile la nivel național. Ministerul Apărării...

National9 ore ago

Spitalele românești: Pacienţilor li se cere să cumpere de la farmacie medicamentele de care au nevoie (AUDIO)

Spitalele româneşti au probleme tot mai mari legate de finanţare. Multe unităţi se plâng că, lună de lună, banii primiţi...

National9 ore ago

La ora 19.00 va fi prezentată strategia PNL și PSD privind comasarea alegerilor (AUDIO)

Liderii PSD şi PNL au stabilit o strategie comună pentru alegerile din acest an, care urmează să fie validată, după...

Sport13 ore ago

Sorana Cîrstea o întâlnește pe croata Donna Vekic

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON