Connect with us

National

Proiectele de lege ale educaţiei, în dezbatere, la Camera Deputaților

Published

on

La Camera Deputaților intră, miercuri, în dezbatere proiectele de lege ale educaţiei, cel al învățământului preuniversitar și cel al învățământului superior.

Printre amendamentele aduse se numără cele care vizează planul național de combatere a violenței în școli, ce trebuie să fie pus în practică în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii învățământului preuniversitar.

Elevii și profesorii, victime ale unei situații de violență, vor avea servicii decontate de intervenție psihologică și psihoterapeutică. În sălile de clasă nu vor fi instalate camere video, mustrarea elevilor în fața clasei este interzisă, dar a fost introdusă exmatricularea în anumite condiții.

La legea privind învățământul universitar, deputații au adoptat mai multe amendamente privind acordarea anuală de burse și stagii de specializare romilor de pretutindeni care doresc să studieze în România. Votul decizional aparține Senatului.

ULTIMA ORĂ

National4 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional7 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional7 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional7 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional8 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON