Connect with us

National

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, pe agenda executivului

Published

on

Tigările şi băuturile alcoolice se vor scumpi în mai puţin de o lună. Guvernul se pregăteşte să majoreze accizele la aceste produse, iar proiectul de modificare a Codului Fiscal, care include şi aceste prevederi, este astăzi pe agenda executivului pentru o primă analiză, după doar o zi de dezbatere publică.

Modificările fiscale, propuse de Ministerul de Finanţe, sunt însă mult mai ample şi privesc aproape toate domeniile de activitate. Creşte impozitarea în zona de hoteluri şi restaurante şi de la anul se schimbă şi sistemul de taxare a proprietăţilor. Detalii în relatarea semnată de Iulian Olescu, de la RRA:


Guvernul speră că, odată cu aceste schimbări, vor creşte încasările la buget, dar sunt şi multe reacţii negative la propunerile de modificare a Codului Fiscal, în care se spune că se va întâmpla exact contrariul şi statul va colecta mai puţin.

Nemulţumiri mari au exprimat reprezentanţii din sectorul HoReCa. Ei spun că sunt măsuri împotriva acestei industrii, cu un impact sever asupra afacerilor. Critici au venit şi din Opoziţie de la USR, care consideră că prevederile pe care guvernul intenţionează să le adopte vor distruge părţi din economie şi îi vor sărăci şi mai mult pe români.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: