Connect with us

National

Proiectul legii salarizării bugetarilor a fost adoptat (audio)

Proiectul legii salarizării bugetarilor a fost adoptat şi urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis

Published

on

Proiectul legii salarizării bugetarilor a fost adoptat şi urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, dacă prevederile actului normativ nu vor fi contestate la Curtea Constituţională. În următorii patru ani, bugetarii ar urma să primească, în medie, 56% în plus la salarii – un efort bugetar total de 32 de miliarde de lei despre care Ministerul Finanţelor a dat asigurări că este sustenabil. Aceasta după ce unele creşterile salariale au fost amânate cu şase sau două luni. Angela Matei a urmărit dezbaterile şi votul din Camera Deputaţilor şi ne spune, în Radiojurnal, cum arată forma finală a legii:

Primii care se gândesc să facă acest pas sunt parlamentarii USR, a treia formaţiune din Parlament. Deputatul Cristian Seidler:

Nemulţumiri sunt şi în rândul salariaţilor din administraţie, de la protecţia copilului, a poliţiştilor şi a sindicaliştilor din Educaţie. Votul de ieri din Camera Deputaţilor a adus şi critici, de la tribuna Parlamentului, la adresa premierului Grindeanu şi a ministrului de Finanţe chiar din partea liderului PSD, Liviu Dragnea. El a fost nemulţumit că cei doi nu au fost în plen să susţină legea şi… a reluat mustrările şi pe holurile Legislativului:

Ulterior un comunicat de la Finanţe a precizat că ministrul Viorel Ştefan nu a fost în ţară pentru că a semnat la Paris o convenţie pentru implementarea în tratatele fiscale a unor măsuri de combatere a evaziunii fiscale.

%d blogeri au apreciat: