Connect with us

Evenimente

Proprietățile MINUNE ale nucilor

Iata cât de bune sunt ele pentru sănătata ta!

Published

on

Specialiștii în domeniu spun că nucile sunt o sursă importantă de acizi grasi. Ele au în compoziție omega 6, omega 3 și acid oleic. De asemenea, nucile sunt bogate și în săruri minerale precum potasiu, fosfor, cupru, zinc, calciu, magneziu, fier, seleniu și iod.

 

Pe de altă parte, este bine de ștut că acestea conțin și cantități impresionate de vitamina C, E și de caroten, dar și vitamine din complexul B. Așa că, nu ar trebui să lipsească din alimentatie acest aliment.

Te scapă de negi

Nucile te scapă de o problem extreme de inestetică și care pare că nu mai poți scăpa: negii. În acest sens,  iată ce trebuie să faci: freacă zona afectată, de două ori pe zi, timp de câteva minute, folosind coajă de nucă verde. Acest proces trebuie repetat timp de câteva săptămâni până când negul/negii dispare/dispar.

Reduc riscul de diabet cu 30%

Una dintre proprietățile benefice pentru organism este și faptul că nucile reduc riscul de diabet de tip 2. Sunt studii care au demonstrate că acesta se diminuează cu 30% la persoanele care obișnuiesc să consume 30 de grame de nuci pe zi. Așa că acesta este încă un motiv în plus pentru care și tu ar trebui să consumi nuci.

nucaNe protejează împotriva mai multor tipuri de cancer

Nucile ne protejează și împotriva cancerului la vezică. Specialiștii spun că cei care au nivelul de selenium din organism ridicat (și nucile conțin din plin această minerală) sunt protejați împotriva acestui tip de cancer. De asemenea, datorită acizilor grași Omega 3, antioxidanților și fitosterolilor, acestea reduc și riscul cancerului la sân.

Scad colesterolul

Datorită faptului că au în compoziție o cantitate deloc de neglijat de grăsimi bune, nucile scad colesterolul rău din organism. Acest lucru duce, printre altele, și la reducerea riscului infarctului.

Mențin inima sănătoasă

Experiții mai spun că nucile au și puterea de a regla tensiunea arterială. Adăugați-le în alimentația voastră și, astfel vă veți întări și vasele de sânge. Sunt studii care au arătat că acidul alfa-linolenic din compoziția nucilor poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac.

Pont! Dacă vei mânca cinci porți de nuci verzi pe săptămână, vei avea o inimă în perfectă stare.  

 

Sursa: clicksanatate.ro